Find rundt på hjemmesiden:

Velkommen

Om romanerne for voksne

Om ungdomsromanerne

Historisk doku vedr. Med ilden i ryggen

(Du er nu i afsnittet “Om romanerne for voksne” og kan navigere rundt i dette allerøverst på siden.)


Kongen der sendte paven en fugl

 


"... fremragende og letlæst

historisk roman ..."

(Per Månson, bibliotekslektørerne)


Kongen der sendte paven en fugl fortæller den dramatiske historie om Sven Estridsen, konge af Danmark fra 1047 til 1076. Det er en krønike om Danmark i brydningstiden mellem vikingetid og middelalder og et sanseligt portræt af danernes konge som søn, mand, elsker politiker og kriger.


De danske kyster hærges af norskekongen, byer plyndres og brændes ned til grunden. Mens Sven Estridsen indgår strategiske alliancer med kirken i syd, sliber hans stridslystne lillebror sværd.

Sven taber sine slag, men vinder freden i Norden. Samtidig udfolder han sig som erobrer på anden vis, men ikke alle billiger kongens mange friller, og den ene hustru afløser den anden i kongsgårdene. Også Svens barndomsveninde, trællepigen Sigga, skal igen kommet til at krydse hans vej.

(Forlagets bagsidetekst)


Martin Petersen: Kongen der sendte paven en fugl


Paperbackudgave 2010: 463 sider

Samleren (et forlag i Rosinante & Co).

Forlagets vejledende pris: 129,-


Originaludgave, 2008. 2. oplag. Indb. 464 sider

ISBN 978-87-638-0874-3

Samleren (et forlag i Rosinante & Co).

Forlagets vejledende pris: 299,- (Originaludgaven er vist ikke mere på lager ...)


Bestil via forlagets website her.

Fås også i Gyldendals Bogklub.


Anmelderne:


... som læser kommer man til at holde af ham på ondt og godt

Med stort vingefang fortælles om vikingen Svend Estridssøn, der førte Danmark ind i den kristne middelalder ... Det lykkes Martin Petersen med velskreven varme at forme ham til et ægte menneske ...

(Anne Chaplin Hansen i Jyllandsposten/kpn.dk)


Sproget er lurmærket

"Med godt kendskab til tiden og en god historisk næsefornemmelse skriver forfatteren Martin Petersen en skikkelse frem af kød og blod, der bevæger sig i grænselandet mellem Odin og Jesus, mellem hævn og tilgivelse, mellem krigeren og fredsskaberen ... Fyldt med mad og kvinder (og børn), blod og svig, tvivl og tro. Det danske kongerige bliver vakt til live ved gadefester i Aros, skånsk trælleliv og grundstødning ved Kulhuse ... Sproget er lurmærket og fint tilbageholdende ... dertil krydres med et væld af gode one-liners ... Et højdepunkt i Martin Petersens historie er mødet imellem Sven og Wilhelm Bastarden (= Erobreren). Det er opdigtet, men gengivet med netop "politisk klogskab" Her sidder de to magtens kræmmere over en god middag - Sven har dog tyndskid den dag - og handler om folk og frænder. De swinger godt sammen. Udenfor hersker døden. Og hermed slutter vikingetiden!"

(Liselotte Wiemer, Weekendavisen.)


Øjenåbner om Danmarks første skridt ind i globaliseringen

"Det er en flot skrevet roman, der gør fortiden yderst levende - ikke mindst ved brugen af nutid og korte, men meget præcise sætninger. Det er historieformidling, når det er allerbedst ... virkelig en øjenåbner om Danmarks første skridt ind i globaliseringen. En fremragende og letlæst historisk roman om et ikke godt beskrevet kapitel af danmarkshistorien."

(Per Månson, bibliotekslektørerne)


... fortryllet og forført, det bliver man!

"Martin Petersen er slet og ret en mester udi fortællingens kunst. Mange historiske romaner bevæger sig på kanten til det triviallitterære – måske på grund af de på forhånd givne dramaer. Det er på ingen måde tilfældet med bogen om Svend Estridsen. Martin Petersen puster liv i 1000 år gamle skikkelser på en måde, så de bliver vedkommende og på en måde aktuelle."

Karin Conradsen, arkivar, Vejle Stadsarkiv, i

www.historie-online.dk


4 stjerner i Berlingeren

"Tiden var ikke til finfølelse, og Martin Petersen forskønner den ikke."

(Else Cornelius, Berlingske Tidende)


Historisk autenticitet - nuets magi

"Mester Martin, levnedsskriver, satte denne krønike over Sven, søn af Estrid og konge af Danmark ... Det er netop den historiske autenticitet, der er den ene af romanens styrker ... Romanens anden styrke er nuets magi, idet de sceniske klip ophæver de 1000 års afstand i tid ..."

(Lars Hune, litteratursiden.dk)


I "Links til Kongen der sendte paven en fugl " er der links til anmeldelserne i deres fulde længde samt til historisk materiale om perioden.


Tilbage til startsiden

Paperbackudgave, 2010, omslag: Peter Stoltze


Originaludgave (og bogklubudgave), 2008, omslag: Eric Thunfors